2017. augusztus 14., hétfő

Így kerek

"Elgondolkodott  már bárki is azon, a törődésnek, önfejlesztésnek, igényességnek  hány fokozata, területe is lehet  egy ember életében?  Az, aki sokat olvas, nem törődik magával? Az, aki a konditerem helyett a könyvtárban tölti az idejét, vesztes?  Az, aki számára a lelki fittsége, nyugalma, békéje a legfontosabb a  világon, az igénytelen?  Egy tudós kevésbé értékes, mint egy fitnessmodell?  Egy sütni imádó cukrász, egy kertjét rendezgető hobbikertész, egy vasútmodelleket türelmesen építgető férfi, egy békés természetjáró, egy „csakanya“ csak úgy nyerhet pozitív elbírálást, lehet értékes, ha mindezt kockahassal, makrókat számolva, fehérjeturmixot kortyolgatva teszi? S igen, fordítva is igaz mindez, nem arról van szó csupán, hogy a gombócok lázadnak a kockahasak ellen. Én ugyanúgy értékesnek tartom azt az embert, aki a  teste karbantartását tartja a legfontosabb dolognak, de ettől ő még nem  lesz nálam automatikusan jobb vezető, társ, ember.
Kinek van joga egy jellemzője,  alkata  alapján leminősíteni, vagy kiemelni másokat?  Normális irány az, ha mindezt a mai világ sikeremberei már nem csak sugallják, hanem ki is mondják?"A teljes írást itt olvashatjátok el:

Kövessetek minket a Mert nőnek lenni jó Facebook oldalán is, ahol további érdekes tartalmakkal, gondolatokkal találkozhattok.


3 megjegyzés:

  1. Tudod,ilyenkor szoktam mondani, ha mindenki egyforma lenne, milyen szürke is lenne a világ.

    VálaszTörlés
  2. Már a fészen is olvastam és tetszett. :)

    VálaszTörlés
  3. Olvaslak ám benneteket, csak nemszólok hozzá.

    VálaszTörlés