2017. március 19., vasárnap

Mangós ruccolasaláta gyömbéres, citromos öntettel

Vasárnap ebédre többféle finomságot készítettem, de ezek közül az én kedvencem ez a saláta volt:

Ruccolához felkockázott paradicsomot és finom édes mangót adtam.

Az öntethez olivaolajat, fehérborecetet, balzsamecetet, egy kevés vizet, citromlevet, gyömbért, borsot, egy kicsi cukrot kevertem össze, majd ezzel nyakonöntöttem a salátát. Ha lett volna otthon, még egy kis csilit is adtam volna hozzá.
A salátához pácolt, grillezett csirkemellett kínáltam.





Isteni, friss, gyorsan elkészíthető.

Komolyan mondom, én elvenném magamat feleségül!  Pechemre más már megelőzött ebben 12 évvel ezelőtt. Szerencsés egy pasas, mit mondjak...

6 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos. A héten elkészítem. Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ki ne hagyd az öntetből az apróra vágott csilit - ha szeretitek persze. Nekem sajnos nem volt otthon.

      Törlés
  2. Imádom a rukkolát! Jó, hogy írtad régen volt itthon :) Meg a saláta többi részét is szeretem. Banyek, szerintem nincs is olyan étel, amit ne szeretnék :D Sajnos :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam ruccola mindig van, az a kedvencem. Szerintem az egy áldás, ha az ember minden ételt szeret, ismerek olyanokat, akik pár alapanyagon kívül semmi mást nem esznek meg és az olyan szomorú! Mintha az élettől és az újtól félnének.

      Törlés
  3. :) Szerencsés egy pasas.:)Nagyon szeretem a salátákat!!!

    VálaszTörlés