2016. április 21., csütörtök

Röszti gluténmentesen, egy kis maradékfelhasználással

Igyekszem nagyon odafigyelni mostanában arra, hogy a konyhánk minimális maradékot termeljen. Pár napja rakott krumpli készült, három darab főtt burgonya kimaradt. Örültem is neki, mert találtam egy tetszetős röszti receptet. 
Ehhez a három főtt krumplit lereszeltem nagylyukú reszelőn. Hozzáadtam kislyukú reszelőn lereszelt újabb három krumplit, sót, borsot, egy tojást és egy harapásnyi, megmaradt keménysajtot.
Az összekevert masszából leveseskanálnyi halmokat raktam forró olajba, majd aranybarnára sütöttem a rösztiket. 




Fokhagymát nem tettem bele, de nem is hiányzott, a sajt eleve erős volt és karakteres ízt adott a rösztinek. Sok receptben lisztet adnak a keverékhez, esetünkben a főtt burgonya helyettesíti ezt, így a röszti gluténmentes lehet.

Sima, vagy ízesített ( só, bors, mustár, esetleg hagyma, fokhagyma)  tejföllel kínáljuk.
 Próbáljátok ki ti is!


1 megjegyzés: