2016. január 6., szerda

Grillezett körte és camambert ruccolaágyon

A ma készített salátáról napok óta fantáziáltam. Amint hazaértünk a siófoki miniszabinkról, gyorsan el is készítettem. Igen, -  gyorsan, nagyjából 15 perc alatt kész is volt.

A tányérra ruccolát rendeztem. Ezt meglocsoltam balzsamecetkrémmel, valamint egy pici mézzel. A ruccolára pirított dió került.



 Egy körtét négyfelé vágtam, majd egy kevés vajon karamellizáltam egy kanálnyi méz és frissen őrölt bors kíséretében. A körtéket a tányérra rendeztem, ezt követte az utolsó fázis, a grillezett camambert elkészítése. Miután ez is a saláta tetejére került, öntöttem rá egy keveset a körte alatt megmaradt vajas, mézes, borsos finomságból.




Ennyi volt, szerintem a 15 perc túlzás volt. Megenni tovább tartott, mert annyira finom volt, hogy nem szerettem volna gyorsan felfalni. 
Azoknak, aki szeretnének hozzá egy kis szénhidrátot, pirított vagy friss bagettet ajánlok. 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

2 megjegyzés: