2016. január 10., vasárnap

Felvidék Szépe 2016


Nemrég egy érdekes felkérést kaptam. Ennek köszönhetően  bepillantást nyerhetek egy olyan, általam eddig egyáltalán nem ismert esemény kulisszái mögé, mint a Felvidék Szépe elnevezésű szépségverseny. 
Ebben az évben immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a rangos megmérettetés. A február 27.-i  gála során, amely a somorjai VMK-ban kerül megrendezésre,  a zsűri a döntőbe jutott jelöltek közül megválasztja a Felvidék legszebb lányát és két udvarhölgyét, A királynő mindamellett, hogy egy éven keresztül viseli a Felvidék Szépe címet,  egyenes ágon bejut a Miss Universe Hungary 2016-os döntőjébe is.A válogatók már javában folynak,  január 8.-a és 10.-e  között Léván, Galántán, Somorján és Komáromban méretik meg magukat azok a lányok, akik elég bátrak voltak és jelentkeztek.

Azt hiszem, ez volt az első alkalom, hogy elgondolkodtam azon, milyennek is  kellene lennie egy igazi szépségkirálynőnek. Ahogy azt már említettem, a Felvidék Szépe mindamellett, hogy a királynői címet viseli, képviselni fog minket, felvidéki magyarokat a magyarországi Miss Universe döntőjében is.
 Komoly felelőséggel jár a korona. Nem csupán ragyog, szebbé tesz, súlya is van, hiszen viselője félmilliónyi  magyar arca lesz az anyaországban.

Milyen egy  igazi királynő? Egy olyan lány, akinek valódi ragyogását belső szépsége, inteligenciája is adja.  Egy olyan lány, aki büszke magyarságára és tudja, mekkora  kiváltság a Felvidéket képviselni, szülőföldje arca lenni egy éven át.

Királynőnek lenni nem csupán a korona viselését jelenti, ez a rang sokkal több annál.

Engedjétek meg, hogy néhány kép kíséretében beszámoljak egy  szívmelengető és igazán meghitt eseményről:  a 2015-ös Felvidék Szépe udvarhölgyei, Barthalos Andrea és Szabó Bianka,   Kiss Kósa Annamária  divattervező, a rendezvény egyik szervezője, valamint Cserpes Laura énekesnő, 
Karácsony előtt meglátogatták a dunaszerdahelyi Egyesített Iskola diákjait.Az intézmény sajátos nevelési igényű gyermekek képzését és fejlesztését biztosítja alap és középszinten. A Felvidék Szépe csapatát negyven kiváncsi gyerkőc várta egy kedves programmal, melybe a lányok is bekapcsolódtak.
A közös éneklés mellett  finom sütiket is készítettek a karácsonyvárás jegyében. S ha már Karácsony, akkor  a meglepetés sem maradhatott el, a gyerekek csomagot is kaptak a Télapó puttonyából.Miután a szép program megvalósításában egy picit  magam is segédkeztem, állíthatom, hogy ajádékot nem csak a gyerekek, hanem a Felvidék Szépe csapata is kapott.
 A megélt élmény, az adás öröme minden szívet megmozgatott. Az ilyen és ehhez hasonló szerepek, felkérések is a királynői küldetés részei, ezek adnak a koronának valódi  ragyogást s ezektől  lesz a a címből igazi küldetés.  


További részletek  a Felvidék Szépe Facebook oldalán, valamint a www.felvidekszepe.com oldalon találhatóak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése