2015. november 28., szombat

Karácsonyi " NE FELEDD "

Karácsony közeledtével sokszor emlegetik, hogy legyen nyitott a szíved. Én most arra kérlek, hogy legyen ugyanilyen nyitott az agyad, a gondolkodásod is. Tedd be az alsó fiókba az előítéleteket, tedd fel a legerősebb szemüvegedet, s ha ezek társulnak a nyitott szíveddel és gondolkodásoddal, akkor megérted és észre fogod venni ezeket a dolgokat is: 

*  Attól, hogy valaki drága, régi porcelánt gyűjt, még fogadhat gyermeki örömmel egy szép karácsonyi, szarvasos bögrét egy doboz finom teával.

*  Azt is megörvendeztet  egy pár színes, meleg kesztyű,  vagy  egy pár vidám mintás meleg zokni, aki a napjai nagy részét fekete fehérben tölti. Elhiheted, sok esetben ez nem az ő választása.

*  Egy tál illatos, karácsonyi sütivel mindenkit meg lehet venni kilóra, anyagi helyzettől, státusztól függetlenül.

* A saját készítésű ajándékaid miatt ne magyarázkodj! Légy rájük büszke, mert pont azt attad hozzájuk, ami megfizethetetlen: a szeretetedet és saját magadat.

* Ha vendéget fogadsz, ne stresszelj! Az, ha valaki a lazacot imádja, nem jelenti azt, hogy nálad nem enne meg mást szívesen. Az otthonod szeretetével fogadod, ez a legtöbb, amit adhatsz, minden más már csak apróság. A karácsonyi vendégség lényege a szeretet, az együtt töltött idő, nem pedig a pompa és a mindenkit lenyűgöző kínálat. Egyébbként is: mi marad neked az ünnepekből, ha kényszeresen mások vélt elvárásainak akarsz megfelelni, s ezek miatt robotolsz naphosszat  hangzatos és látványos menüsorokat gyártva? Nem ez a lényeg!

* Több karácsonyi mintájú és mesés pizsamát a világnak!!! Mikor ér ilyet adni, ha nem éppen Karácsonykor???* Egy jól megválasztott könyvvel nem csak 100, 200 oldalnyi betűt, olvasnivalót adsz, hanem kulcsot  egy másik világhoz. Merj könyvet adni! Figyeld meg  a másikat, idézz fel beszélgetéseket, nézz végig a könyvespolcán és nem lesz gond a választással. A gyerekeket pedig kimondottan tanítsd az olvasás csodájára és szeretetére, s akkor számukra is hatalmas öröm lesz egy - egy ajándékba kapott új könyv.

* Küldj képeslapot! Olyanoknak is, akik nem számítanak rá. Gondolj arra, mekkora öröm lenne, ha a te postaládád rejtene ilyesfajta meglepetéseket az ünnepek előtt.

Egy apróságot se becsülj alá a leírtak közül! Karácsonykor mindegyik számít és az értéke a sokszorosára növekszik, kiindulva akár abból az utolsóként említett képeslapból is. Hiszen az sem csupán egy  képeslap, hanem egy karácsonyi üzenet, - üzenete annak, hogy a szeretet ünnepén gondoltunk, gondoltak rád.

S azoknak, akik bátrak és hisznek a Jézuskában: írjátok le, ti milyen apróságnak tudnátok igazán örülni Karácsonykor - legyen az bármi az említettek közül vagy esetleg valami más.4 megjegyzés:

 1. Jó ötletek és megvalósíthatók. Köszönöm őket!

  VálaszTörlés
 2. Én minden apróságnak örvendek - a képeslap, a könyv, tea, illóolaj a párologtatóba, szép gyertya mind mind jöhet - a lényeg a gesztuson van :-)

  VálaszTörlés
 3. EZ NAGYON -NAGYON JÓ!!!!!! Köszönöm!

  VálaszTörlés
 4. Olyan jó volt ezeket a sorokat olvasni!

  VálaszTörlés