2015. július 20., hétfő

Mesterségem címere -egy kézművestábor képekben

Július első hetét Eszter Luca barátnőjével együtt a Mesterségem címere elnevezésű  kézművestáborban töltötte, amelyet az Élet Fa polgári társulás szervezett.  

Íme néhány kép Eszter alkotásairól. Egyik ámulatból a másikba estem a napok során, annyi szépséget készítettek a kisiskolások. Mondanom sem kell, már most várja a jövő évi tábort. 
 Nagy igazság, hogy minden gyerekben sokkal nagyobb az önállóság és a tehetség, mintsem azt a szülő gondolná. Meg kell tanulnunk okosan nevelni. Keretek közt, de teret hagyva. Akkor aztán szárnyalhat és kibontakozhat a tehetség, az igazi alkotás. 

A képeken csupán néhány darab látható mindabból, amit Eszter készített. Kiemelten várta a szövőszéken szövést, amelyet már volt alkalma kipróbálni májusban, valamint a szappankészítést.
Bár képen nincs róla, a gyerekek morzsoltak kukoricát, majd meg is őrölték a szemeket, átszitálták és lisztet készítettek belőle. Sütöttek kenyérlángost is, melyből egy kis kóstolót apa is kapott.Állítólag nagyon finomra sikerült!!! Készült még rengeteg ékszer, különféle kötözési technikákkal, fűztek gyöngyöt, barkácsoltak hangszereket.

Alkotással teli Eszter egész nyara. A Mesterségem címere táboron kívül még további három hetet tölt különféle kreatív tevékenységekkel. Bízom benne, hogy számos olyan dolgot,  technikát tanul, amelyet talán majd a későbbiekben is felhasználhat. S hogy művész lesz-e a gyerekből? Nem tudhatom. Az viszont biztos, hogy ha ilyen irányt vesz az élete, tőlem megkapja a maximális támogatást. Ha pedig nem, akkor volt egy kézműveskedésben gazdag gyerekkora, s megmarad belőle, egy, néhány, rengeteg hobbi, időtöltés, akárcsak nekem. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése