2015. március 15., vasárnap

Váradi Marieta kiállítása Nyárasdon - beszámoló

Előre elnézést kérek, ha nem egy objektív beszámoló következik, de érzelmileg érintett vagyok Váradi Marieta kiállításával kapcsolatban. Merthogy szinte pontosan egy éve, mikor is készítettem vele egy beszélgetést itt a blogon, javasoltam neki, hogy hozzunk össze egy kiállítást a festményeiből Nyárasdon, a szülőfalunkban. Az ötlet mostanra megvalósult, így pénteken, március 13.-án megnyitottuk a festményeiből összeállított tárlatot a nyárasdi kultúrházban. És igen, nagy volt a siker, rengeteg a mosolygó arc és a rácsodálkozó tekintet. 
És újra csak  igen, - bennem is  ott volt az a bizonyos érzés, hogy ezért megéri ezt az egészet csinálni, írni három éve  a blogot, hiszen ezzel a kiállítással is kiléptem a virtuális dimenzióból,  a szavak mögül.  Mégis azok a szavak  voltak azok, amelyek segítettek nekünk idáig eljutni és megvalósítani egy mondatnyi gondolatot.  És ha már a szavakat ennyit emlegetem, engem ért a megtiszteltetés, hogy  azokkal  keretbe foglalhattam  ezt a rengeteg szép képet, bemutathattam   a tárlatot és a művész világát, eddigi életútját.  Sikerült egy újabb ügyes fiatal alkotót megismertetni azokkal, akik között hosszú évekig élt és nem is sejtették, micsoda tehetség bújik meg ebben a csendes virágkötő lányban. 
A rengeteg mosolygós arcon kívül jó volt látni, hogy a rendezvény főszereplője is határtalanul boldog volt és bízom benne, hogy szerénysége ellenére azért nagyon büszke is. Minden művésznek, vagy akárcsak szárnyait bontogató művészpalántának kívánom, hogy lehessen része ilyesfajta bemutatkozási lehetőségben, amely egyben egyfajta visszaigazolása is a munkájuknak. A munkának, amely az alkotás folyamatában hihetetlenül személyes, zárt és intim, hiszen a festő vászonra visz egy darabot saját magából. Egy tárlat alkalmával ezeket a lélekdarabkákat kell "kiteríteni". Nagy bátorság kell hozzá, az ember saját magát is kiadja általuk. De mégis, minden félelem vagy izgalom ellenére is talán pont ezért érdemes ezt az egészet csinálni. Nem mindenkit áldott meg a sors ilyen szép önkifejezési  eszközzel. Ez a kincs pedig csak akkor tud igazán tündökölni, ha más szemek is gyönyörködhetnek benne, ha más lelkét is megsímogathatják.
Váradi Marieta kiállítása április 5.-ig megtekinthető a nyárasdi kultúrházban és ha minden jól megy
 ( dolgozunk rajta ), akkor hamarosan más helyszíneken is.  Nézzétek meg ti is!
 
Szeretnénk  megköszönni  Nyárasd községnek, a CSEMADOK helyi alapszervezetének, valamint a nyárasdi kultúrház vezetőjének a támogatást és a bemutatkozási lehetőséget.  Marieta képeit megtaláljátok a Facebookon is IDE kattintva. 
Az egy éve készített beszélgetésünket pedig  ITT olvashatjátok el újra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése