2015. március 1., vasárnap

1. Kreatív bútorfestő workshop - képes beszámoló

Nem bírom hosszasan magamban tartani, ezért már a bevezetőben leírom:  a bejegyzés címében a sorszám az, aminek Judit és én is kimondhatatlanul örülünk, hiszen a tegnapi nappal bizonyossá vált:  lesz még második, harmadik, és bízom benne, hogy negyedik bútorfestő workshopunk is a Clear & Simple és a Superwomanatwork rendezésében Nyárasdon, vagy igény szerint a későbbiekben akár máshol is, ahová hívtok minket.

Judittal először a Superwoman Klub szervezésében tartott Kreatív Karácsonyon találkozhattatok, ahol már sokatokat elvarázsolt a munkája, kreativitása, na és természetesen az a gazdag színpaletta és eszköztár, amivel dolgozott. 
Emlékszem rá, még akkor megígértük nektek, hogy hamarosan megtartjuk az első bútorfestő workshopunkat. A február 28.-ára meghirdetett tanfolyamra már az első  nap után szinte kétszeres túljelentkezés volt. Létszám tekintetében igyekeztünk tartani magunkat az előre meghatározott elképzeléshez, ezért jó néhányan már várólistára kerültek azok közül, akik jelentkeztek. Hogy miért is fontos ez? Mivel a tanfolyam során mindenki egy saját maga által hozott bútordarabbal, lakberendezési tárggyal dolgozik, fontos, hogy Judittal folyamatosan lehetőség legyen konzultálni. Odahívni őt, a segítségét vagy a tanácsát kérni. A tapasztalataink alapján azt mondhatom, mindenkire jutott idő, senkinek sem kellett hosszasan várakoznia, ha szeretett volna valami konkrét dolgot oldani vele.
Eredetileg 6 órásra terveztük az alkotómunkát, végül, közös megegyezéssel több mint 7 óra kreatívkodás után búcsúztunk egymástól. Szerintem minden résztvevő nevében mondhatom, hogy akár estig is bírtuk volna és innét üzenem neked Vali, hogy  a nagy munkában megsajdult derekunk kapcsán többször is megemlítettük, hogy most kellene ide egy masszőr :-D

A workshop egy rövid bevezető és elméleti részt követően a gyakorlati résszel folytatódott. Válogattunk a színek között, megszülettek az első elképzelések. Sokszor egymásnak tanácsot adva mertünk bevállalósabb színekhez nyúlni. Búgott a csiszoló, a nyomda vágta a sablonokat, a hajszárítók is szolgálatba álltak, hogy minél gyorsabban száradjanak a készülő darabok. A hangulat igazán baráti volt, fogyott a kávé, a süti ... közben pedig készültek a szebbnél szebb alkotások. ´
Beszéljenek most helyettem egy kicsit a képek:


Virágot is kaptunk ám:


Az első csapat:
Berni már másodjára alkotott ilyen szépséget az új otthonukba:


Íme a "Fújd szárazra édes" elnevezésű csapatépítő tréning:
Eszterem és az ékszeres ládikám:
Judit mondta, hogy az egyedül alkotásnak is megvan a maga szépsége, de ha azt az ember olyanok közt dolgozhat, akik hozzá hasonlóan lelkesek, az mindent felülmúl. Hiszem, hogy szombaton egy ilyen, egymást inspiráló és erősítő csapat gyűlt össze a nyárasdi kultúrházban. 

Ennyi lenne hát az 1. Kreatív bútorfestő workshop beszámolója. Április 25.-én újra találkozunk a második csoporttal. 
Hálás köszönet a befogadásért és a helyszín, na meg ezernyi más dolog bebiztosításáért Nyárasd Községnek, valamint a Kultúrház vezetőjének, Marikának.

Hamarosan újra együtt alkotunk!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, kár, hogy a közelemben nincs ilyen esemény :( Csodás alkotások, Eszter pedig gyönyörű!

    VálaszTörlés