2015. február 24., kedd

Anyuci kávézgat

Ha  egy gyereknek az elsős (szlovák ) tankönyvből kellene megtudnia, mi az anyukája napi elfoglaltsága  otthon, az ott olvasottak alapján rávágná: 

KÁVÉZIK!!!

Ez ugyanis négy oldalnyi leckében kétszer  szerepel: anya egyszer kávét darál ( nyilván, hogy legyen miből kávét főzni ), utána  meg otthon kávézik a mondóka szerint. Azért még jó, hogy a mosogatás említésénél nem árulták el, hogy a kávéspoharat mossuk el, na meg  a sütis tányért, mert egy kis nasi is dukált a kávé mellé anyucinak.
  Ezek után próbáljátok nekik beadni, hogy házimunkát végeztek! Hiszi a pici! Annyi, ... lebuktunk!!!
1 megjegyzés:

  1. Az elsős könyvből két emlékem van: Ottó ütött, talált ötöt. És egy mese, amiben a kisfiúnak eltört a zöld ceruzája, kért a szomszédjától, aki odaadta, de kioktatta hogyan vigyázzon rá. Végül kékek lettek a falevelek, a tanító megkérdezte miért? Elmondta mi történt a ceruzájával, a másik gyerek: de én felajánlottam. Mire a válasz: Szívből add, hogy el is fogadhassák. Biztosan tömörebben fogalmazták, elsős könyvben volt. Ezekre emlékszem. A kávés szövegnek is lesz haszna, ha másként nem nagy korukban eszükbe jut... s akkor elhívják szegény anyát egy presszóba, ne otthon kínlódjon a macerás kávéfőzéssel.

    VálaszTörlés