2014. december 8., hétfő

Ilyen volt a mi Kreatív Karácsonyunk 2014-ben

Az utóbbi időszakban rengeteg pozitív élményben volt részem, de mégsem írtam róluk. Minden esetben úgy gondoltam, kell egy kis idő, amíg lecsitulnak bennem is a megélt dolgok.  Végül a nagy lenyugvásnak az lett a vége, hogy nem írtam semmit sem. Tanulva a hibáimból, s mert a most átéltek nem csak rám tartoznak, engedjétek meg, hogy (még mindig nagy lelkesedéssel ) beszámoljak a szombaton megrendezet Kreatív Karácsonyunkról.
Tudatos a többes szám, hiszen közös élmény volt ez a nap mindenki számára aki eljött és velünk együtt alkotott.
A múlt héten ünnepelte a Superwomanatwork névre hallgató „harmadik gyerekem“  a harmadik születésnapját. A szombati Kreatív Karácsony igazán pompás szülinapi bulija volt az én háromévesemnek. Velem együtt ünnepelhetett az a sok ember, aki megtisztelt jelenlétével és úgy gondolta, felnőtt lét ide vagy oda, azon a délutánon gyermeki lelkesedéssel alkot, maszatol, fest, varr,  játszik, szórakozik. Ez a pár óra a miénk volt, felnőtteké, de nem túlzás, ha azt állítom, egy kis időre újra igazi gyerekek lehettünk.
Azoknak, akik nem ismerik a részleteket, röviden összegezném, mi mindennel foglalkoztunk. A kora délutáni órákban indult a kreatív kézműves foglalkozás a nyárasdi kultúrház két termében, amely az elején még egynek indult, de a véghajrában két termes rendezvénnyé nőtte  ki magát. Jobb is volt ez így, nagyobb volt a játszóterünk.
Ügyes segítőim közreműködésével  a részvevők kipróbálhattak több tevékenységet is, így készültek karácsonyi díszek hungarocell alapból két fajta tűzdelt szalagtechnikával, dekupázs és hópaszta segítségével igazán pompás, fehér golyók, díszítettünk ünnepi asztalt, hajtogattunk papír és textilszalvétákat, díszítettünk mézeskalácsot, festettünk és dekoráltunk bútorokat és lakberendezési tárgyakat, kötöttünk, horgoltunk és filcből is készítettünk igazán hangulatos karácsonyfadíszeket. A fa alá is készültek ajándékok, hiszen megtanulhattuk, hogyan tudunk házilag illatos, gyógynövényes fürdőgolyókat és fürdősót is készíteni.  Igazi szülinapi bulihoz méltó volt a vendéglátás is, amit magunknak teremtettünk. Egy hatalmas asztal roskadozott a finomságok alatt, hiszen a felhívás is úgy szólt: A belépődíj egy tányér sütemény, vagy bármilyen más finomság, amelyeket majd együtt fogyasztunk el.  Bár az alkotás volt a rendezvény elsődleges célja, mégis elárulhatom nektek, számomra az igazi örömet az jelentette, hogy ezen a délutánon egy igazán lelkes baráti alkotóközösség alakult ki. Szombat óta kapom a visszajelzéseket, ki kit ismert meg, kiért mond köszönetet, ami igazán leírhatatlan öröm és ez az, ami miatt három éve elindítottam ezt a zizi, néha túlpörgött, azután lemerült hyperaktív, rádióaktív Superwomanatwork  című blogot és a belőle kinőtt csoportot.  Hiszen az életbe annyi minden belefér azon kívül, amit elvárnak tőlünk! Igazából minden, amit mi bele akarunk illeszteni. Ne feledjétek el ezt kérlek, legyetek gyakrabban gyerekek, maradjon meg bennetek az a kíváncsiság, szemeitekben az a tűz, bennetek az a lelkesedés, amit szombaton is érezhettem és láthattam. Ha ehhez segítség kell, én itt leszek és újra összehozom ezt a fantasztikus csapatot.
A Kreatív Karácsony  után készült egy riport is, amelyet  a Pátria rádióban hallhattok hamarosan. Ebben a beszélgetésben is elmondtam, ezzel  a rendezvénnyel nem csak az itt jelenlévőknek adtunk. Ők mindannyian a saját gyerekeiknek, környezetüknek adhatják tovább az itt megtanultakat. Hagyományok alakulhatnak ki, a kreatív családi kézműves foglalkozások az ünnepi készülődést tehetik még meghittebbé és hozhatják egymáshoz még közelebb a családtagokat.  Bízom benne, hogy ez sok esetben lesz így  a szombaton átéltek hatására.
Ahogy már említettem, igazán ügyes segítőim voltak és szeretném megragadni az alkalmat, hogy a munkájukat itt is megköszönjem. Köszönet tehát a sok Superwomannek, név szerint Sárközi Baráth Áginak, Kürthy Juditnak, Frühwald Böbének, Štefkovič Patasi Áginak, Csölle Ollári Anitának, Czinege Icának és Csölle Tündének a sok fáradozásért és a tanultakért.
Sokan kérdezték, honnét ismerek ennyi kreatív embert. Egyrészt a blognak és az aktív Facebookos közösségnek köszönhetem, hogy sokakkal közülük egymásra találtunk, másrészt ha az ember nyitott szemmel jár, akkor meg fogja találni az ügyes embereket a saját környezetében is, mint ahogy az a jelen esetben is történt. Többször is használtam ma a közösség kifejezést és ez cseppet sem véletlen, mert hiszem és remélem, a szombati Kreatív Karácsony résztvevőiből igazi alkotó közösség alakulhat ki.  Bízom benne, hogy velük és azokkal is, akik vágynak az alkotásra, találkozunk tavasszal, a már beharangozott Tavasz és Húsvétváró Kreatív Klub rendezvényünkön, valamint a bútorfestő és dekorációs workshopunkon is.
Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni Nyárasd község  és a kultúrház vezetőségének is a segítséget, hiszen otthont adtak  egy olyan rendezvénynek, amelynek reményeim szerint lesz még utóélete  falunkban.
...
Utóirat: Na, ... kimondom, hogy  magamra is büszke vagyok ám, hogy ez az álom nem csak egy álom maradt, hanem meg is tudtam valósítani, ... a segítségetekkel persze. Köszönet érte ♥

Végül pedig jöjjön pár kép. A Facebookon közel százat találtok.


Ilyen egy ünnepi asztal


Készülnek a hópasztával díszített golyók


Terülj-terülj asztalkám


Alapanyagok


Készülnek a szépséges képkeretek és ékszeres dobozok


Textilszalvéta hajtogatása


Boszorkánykonyha - fürdőgolyó készül
Mézeskalácsaink


Anita elkápráztatta a lányokat.


Zsuzsi nagyon szép ládikát készített


Szalagtechnika


Hópasztás golyókIca csodaszerei, szigorúan természetes alapanyagokból


Filcből készült dísz


Berni ezt a kék csodát alkotta

9 megjegyzés:

 1. Igazán büszke lehetsz magadra, büszkék lehettek magatokra! És csak ismételni tudom magam: sajnálom, hogy nem lehettem ott... :-)

  VálaszTörlés
 2. Gratulálok, nagyon jó dolog egy csapatot összehozni és közösen tenni dolgokat!
  Érdekes, hogy legtöbbször a nők képesek ilyesmire: a férficsapatokat többnyire összehozza a sport, a bridzs esetleg a sörözés...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a férficsapatok szinte maguktól alakulnak ki, de a nőket, főleg ha gyerekeik és más kötelességeik vannak, nagyon nehéz összehozni egy csapatba, hisz saját magukra szánják a legkevesebb időt a sok kötelesség mellett. Én örülök, hogy ez alkalommal ez sikerült és bízom benne, hogy lesz folytatása is.

   Törlés
 3. Gratulálok a három éves bloghoz - pontosabban a létrehozójához -, kívánok sok-sok érdekes posztot és érdeklődést hozzá, mint eddig! :)
  A KK fantasztikusan jól sikerült - a képeket nézve és beszámolódat olvasva -, látszik, hogy ügyes és kreatív szervező vagy! Gratulálok és közben nagyon sajnálom, hogy ilyen messze vagytok, mert de jó lett volna "közösködni"!:)
  További szép adventet nektek!

  VálaszTörlés
 4. Eddig nem bírtam írni...de tudd, nagyon büszke vagyok Rád!<3

  VálaszTörlés
 5. Gratulálok! Tudom, mit jelent közösséget formálni, abban élni. És az elkészített dolgok valóban csodásak:)

  VálaszTörlés