2014. november 30., vasárnap

Ádvent 2014

 Ma van Ádvent első vasárnapja. 
 Meggyújtottuk az első gyertyát az ádventi asztaldíszen, merthogy az idén újra ez készült a hagyományos koszorú helyett. Színeiben nagyon visszafogott, egy kicsit előfutára az idei karácsonyfánknak, amely szintén hasonló színeket ölt majd magára.

A két fehér gyertyára kötött csillag a gyerekek munkája, fahéj- almapüré masszából készült. Erről hamarosan bővebben is írok majd egy külön bejegyzésben.Aki már régebb óta követi a blogot és azt, ahogy ezt az időszakot megéljük, biztosan sejti, hogy más díszek is készültek nálunk. Néhány nagyon egyszerű mécsestartót láthattatok már, most viszont mutatnék pár karácsonyi dekorációt is.

Ez a nagyon egyszerű minimalista ádventi asztaldísz élő mohaalapra készült - komoly technikával szedtem fel a mohát  a munkahelyem udvarán  - egy sütislapáttal.Persze nálunk is van olyan dekoráció, amelyhez  csak az ötlet kellett, munkát szinte nem is igényelt.A régi terményes üvegünket is újra elővettük. Bár tervben volt, hogy új nyakkendőt kap az üveg, inkább így, csupasz mivoltában kapott helyet az ablakpárkányon. Meglepetést is rejt, egy kézzel festett dunai kavicsot a Dunakanyarból.
Ez az üveg borostyánhajtásokat és a borostyán terméseit rejti. Nehéz fotózni, pedig a valóságban nagyon látványos.Végül pedig egy nagyon egyszerű asztali dísz, amely az iskolába készült.


Így állunk most, Ádvent első vasárnapján. Azt hiszem, sok dologra lesz még időnk, aktívan fogjuk megélni az elkövetkező időszakot.

Tegyetek így ti is, töltsetek együtt sok időt, legyen szeretetteljes az ünnepek előtti várakozás .

2 megjegyzés: