2014. október 1., szerda

Megújult a Győri Xantus János Állatkert

Két hete a győri állatkertben jártuk, ahová rendszeresen el szoktunk látogatni. Most meglepetésünkre igazán látványos újítások fogadtak minket.

 Az állatkertben egy 2017-ig tartó fejlesztési program keretein  belül kialakításra került egy  interaktív játszótér, amely a  Zarzura, az elveszett oázis nevet kapta. 
ITT olvashattok róla többet is. 

A szaharát idéző játszótér a Libiai - sivatagban  található, Almásy László  ( Afrika kutató ) által felfedezett oázist idézi meg. A homokdűnék közt Almásy lezuhant repülőgépét is megtalállhatják a gyerekek.  A játszótér egy igazi gyerekparadicsom rengeteg egyedi elemmel. 
Az oázis feletti dombon  lehetőség nyílik egy kis frissítőre, akár kávéra, ha már a nagyobb gyerekeket egyedül merjük hagyni a játszótéren. Bár ismerve a gyerekeket, egy ilyen helyen mindegyikük  megéhezik és megszomjazik, így biztosan előbb felfedezik a vendéglőt, mint maguk a szülők. 
( a két utolsó kép Forrása ITT )

Továbbhaladva újabb változásokat figyelhettünk meg. 
Kialakításra került például ez az állatles is:Az állatok névjegyei is megújultak:
Bár fotóm nincs róla, de a zsiráfok, zebrák beltéri lakhelye is átalakult, lehetővé téve azok látogatását rosszabb időben is. 
Az utak egy része is új, ezek fokozatosan fognak majd megújulni. A gyerekek mindenesetre nagyon élvezték a két és fél órás állatkerti túrát rolleren és futóbiciklin.
Az állatkert előtti infrastruktúra szintén fejlesztés alatt van, most alakítják ki a parkolóhelyeket és az utat. 
Munkaterület ide vagy oda, érdemes ellátogatni ide egy szép, napsütéses őszi napon. Tegyetek így ti is!

www.zoogyor.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése