2014. június 24., kedd

Nyári logisztika

Azért jól ki van találva ez a rendszer. 25 nap szabadság egy évben ( 33 éves korig csak 20 ).
Nyári ovi mellett is egy hónap a nyári szünet, a többi szünetet inkább hozzá se add, hogy ne lásd, hány napod megoldatlan. 
Azt már meg sem említem, hogy a bölcsiben tíz nappal előbb kezdődik a szünet, így 42 napot kell megoldani.
 A nagyszülők még dolgoznak, - megjegyzem, hogy szerencsések, hogy van egyáltalán munkájuk. 
Mit kellene tenni? Felváltva szabizni.    ....  Szabi? Ne nevezzük már annak, mert ez így ez nem pihenés egy olyan embernek, aki egész évben dolgozott. Igazán családbarát világban élünk. 

Vélemények? Ti hogy oldjátok meg a nyarat?

3 megjegyzés:

 1. Nem leszek most szimpatikus, mert nekem egyetlen lehetőségem van szabadságot venni- csakis akkor, amikor a gyerekeknek vakáció van:)
  Nálunk a tanügyiek vakáció ideje alatt szabadságolnak, egy tanévben 62 napot összesen. ezért nem nehéz nekünk megoldani. Aki nem tanügyis, az hozzád hasonló gondokkal küzd. És még napközis táborok sincsenek mint például Magyarországon.
  Én egyébként nemsokára indulok- ebben a tanévben utoljára:)
  Tudom, hogy sovány vigasz- de kívánok kellemes nyarat, és könnyű megoldásokat! :)

  VálaszTörlés
 2. Júlia, itt sincsenek napközis táborok, illetve de.Általában egy hét a nyárból. Nehéz mindenkinek. Régen iskolás koromban sokkal több lehetőség volt, most is van persze, általában egy hétköznapi családnak megfizethetetlen. Illetve ha kiszámolod, hogy egy hónapra minden héten más reggel viszed, este hozod "táborba" iratod be a gyereket, akkor olyan mintha abban a hónapban nem is kaptál volna fizetést. Az én férjem lehet elmegy ismét külföldre 2 hónapra, július közepétől. Fogalmam sincs mi lesz.

  VálaszTörlés
 3. 30ezer forintba kerül egy heti tábor, mindez úgy, hogy naponta hozni és vinni kell a gyereket. 5 nap. Az utiköltséget inkább hozzá sem adom.

  VálaszTörlés