2014. január 11., szombat

Biztosan így van?

Két ember látja ugyanezt a kilátást az ablakából.
Az első azt gondolja: 
- Köszönöm a sorsnak, hogy ez kilátás adatott meg nekem! Hálás vagyok érte, kiváltságosnak érzem magam. Minden nap újra bele tudok szeretni, ha a tekintetem megpihen rajta.

A másik így látja:
- Nem értem, miért jönnek az emberek emiatt a vastorony miatt Párizsba?! Mi ezen a különleges? Unom, ráadásul ronda is!

Azt gondoljátok, hogy  a másik ember gépezetében hiba van? 
Miért? Mert a legtöbben csodásnak tartjuk az Eiffel tornyot és ha a többség gondol, érez valamit, akkor az a helyes vagy a normális?

Befejezted a tanulmányaidat, irány dolgozni! Ne felejts el felfelé lépkedni a ranglétrán! Házasodj meg! Alapíts családot! Vásárolj házat, törleszd az árát harminc évig! Törekedj arra, hogy évente egyszer nyaralni vihesd a családod, mellé egy - egy hosszú hétvége, vagy síelés is dukál.
Hogy miért? Mert ez a normális! Mindenki erre vágyik!!!


Miért állunk be a sorba akkor is, ha másra vágyunk? És ami még rosszabb, - miért  kezdjük el rövid időn belül a sajátunkénak vallani mindazt, amivel kapcsolatban megalkuldtunk? Miért feledkezünk meg arról, hogy nem vagyunk mind egyformák és követeljük az egyenszürkeséget mi is másoktól?

Azért, mert amit a többség hisz, az a normális?

Biztosan így van?
...

Biztosan így van!
...  

Hiszen a többség így gondolja. 
Igaz?
Igaz.


2 megjegyzés:

  1. Nem csak annak van igaza, aki a leghangosabban kiabál...

    VálaszTörlés
  2. Ha nem a rosszat látod a dolgokban, hanem a jódolgokat, na ez a jó, ezt hívják pozítiv gondolkodásnak, pozítiv életfelfogásnak, és ez az ember boldogabb is az életében! Ennyi az egész!

    VálaszTörlés