2013. december 3., kedd

Christmass TO DO LIST, - avagy mivel hogy állunk a Karácsony közeledtével?December harmadikát írunk. Az ádventi naptárunk már elkészült, ahogy a koszorúnk is.
A ház ablakainak egy részét már kidekoráltam saját készítésű, papírból készült díszekkel. Erről hamarosan bővebben is írok egy bejegyzésben. Megvásároltam a lazacsteaket Szentestére, a vacsorához. Ezt csak Noémi és én fogjuk enni. Mák a gubához, lisztek, sütőpor, méz, keserű csoki bekészítve a kamrába.
Nem teendő, hanem vágy, hogy minden évben egyszer eljussak Ádventi vásárba. Ez vasárnap sikerült, kipipálhatom  a listámon, ahogyan a forralt bort is.

Elég sok teendő van még hátra az ünnepekig. Sokan már elkezdték a nagytakarítást, nálunk ez most elmarad, mivel építkezési terület a házunk még egy ideig. Folyamatosan takarítunk, bármifajta látszat nélkül.
Nem írom ki  az összes tervezett feladatot egészen az ünnepekig, koncentráljunk most csak azokra, amelyek a héten aktuálisak:

♥ ajtódísz elkészítése
♥ hálószobai ablak kidíszítése
♥ kültéri dísz elkészítése a lépcsőre, a bejárat elé
♥ Télapósapkák  megvétele
♥ gyerekek fotózása a karácsonyi képeslapunkra
♥ képeslap megszerkesztése
♥ sütilista véglegesítése

Ennyi feladatot gondoltam erre a hétre. Sok, kevés? Pont elég munka és két gyerek mellett. 
Ti mi mindent terveztek erre a hétre? Terveztek egyáltalán???


Letölthető teendőlista elfoglalt mamiknak ITT

Kép forrása

6 megjegyzés:

 1. Héten Csenge szülinapjára készülök, lélekben, és testileg is!:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Átérzem, nálunk jovo hétvégén van a szulinap

   Törlés
 2. Elég sok tevékenység vacak hét napra, nem?! Gyönyörű a listád, vihetek egyet?

  VálaszTörlés
 3. Belinkeltem a forrást, lehet lopni :-)

  VálaszTörlés
 4. Olyan jó olvasni ezt a sok Karácsonyi teendőt, de én sajnos nem csinálok semmit. Nem vagyunk otthon. Majd 20-án megyünk haza és akkor majd gyorsba csinálok én is valami kis hangulatot. :)

  VálaszTörlés
 5. Hát nekünk a héten rohanás van, azért is nem írok a blogomban, vasárnap utazik a férjem szokásos Ausztriai munkahelyére. Tegnap még festettük a gyereknél az új szobáját.Cseréltünk vele az ő szobája lett a mi hálónk, nem bánom sokkal, sokkal sokkal jobb, kisebb, kuckósabb, meghittebb, nekünk meg a 25nm-es háló rájöttünk minek? Igy ott most ismét festve lett, kedvenc zöld színre és azt rendezgettük, szép lett.:) Holnap már csomagolni fogok a férjemnek, aztán bejglit sütni mert mindig visz magával, legalább a karácsonyi hangulat ezáltal kicsit ott lesz vele. A jövő héten pedig felfordítom a házat és egy jó nagy szanálás, takarítás lesz kilátásban, nyugiban. 21-től január 6-ig pedig OTTHON :) alig várom. jó készülődést neked is.

  VálaszTörlés