2013. október 20., vasárnap

Tele pince, tele kamra, jöhet a tél???

Az elődeink az évnek ebben a szakaszában már bebiztosították télire a krumplit, a hagymát, az almát, a savanyú káposztát, a pincébe, verembe került a zöldség is, felfűzve száradt a fokhagyma. Mennyire követitek ezeket a hagyományokat? 
Az üzletekben egész évben szép krumpli, zöldség és gyümölcs kapható, igaz, kissé magasabb áron, mint amennyiért ilyenkor ősz elején meg tudjuk vásárolni faluhelyen, piacon a termelőktől.
 Kissé elkényelmesített minket ez a fajta komfort, de jól van ez így? Nálatok mi a szokás? Készültök a télre ebben a formában is, vagy ráhagyatkoztok a szupermarketek gazdag kínálatára?





2 megjegyzés:

  1. Nálunk van sok alma. Krumpli még nincs, és hagyma sem...zöldség sajnos nem marad el, de van sok lekvár, fagyasztott gomba, hal.

    VálaszTörlés
  2. Nincs kapacitásunk felkészülni.. se kamránk, se pincénk... így aztán ad hoc módon ráhagyatkozunk a szupermarketekre. :)

    VálaszTörlés