2013. augusztus 9., péntek

Madeleine - egy igazi francia teasütemény

  • Madeleinet készíteni nem nagy ördöngősség. A tésztája olyan, mint egy lágy, omlós piskóta, köszönhetően az olvasztott  vajnak. 
  • A hozzávalók a következők:
  • 10 dkg vaj, 10 dkg finomliszt, 10 dkg cukor, egy pici só, 2 tojás, valamint egy citrom reszelt héja.... na és persze a madeleine sütiforma. Én szilikont vettem, fémből is kapható. 
 Először is a vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. Amíg hül, a tojásokat a cukorral habosra keverjük, - ez nagyjából 5 perc. Hozzáadjuk a citrom héját, majd a felolvasztott és kihűlt vajat. Végül lazán belekeverjük a lisztet és a sót. Ennyi. A tészta tíz percig a hűtőben pihen, majd kimérjük a formákba. 18 -20 darabra lesz elég ez az adag. 
A sütőt 190 fokra melegítjük, majd a sütiket 15 percig sütjük.





2 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, biztos finom is, no és alatta a rózsás tányér szintén nagyon aranyos :)
    Szeretem a romantikus mintákat a használati tárgyakon. :))

    VálaszTörlés