2013. augusztus 24., szombat

Boldogságfotózás

Írtam már pár mondat erejéig a boldogságfotózásról. Mit is jelent ez valójában? Nagyon egyszerű. Egy  fénykép formájában megörökíteni az olyan dolgokat és pillanatokat az életünkben, amelyek jó érzéssel töltöttek el minket.
Mi minden szerepelhet egy boldogságfotón? Emberek, táj, állatok, egy szép csokor virág, egy csésze habos kávé, egy csodás deszert,  egy szép ajtókilincs egy régi kapun, naplemente, ... egyszóval bármi, ami abban a pillanatban belőled boldogságot vagy pozitív emóciókat váltott ki.

Mi kell hozzá? Elég egy mobiltelefon.

Mire jó? 
Volt már olyan pillanat, amikor nem találtál semmi jót sem az életedben, fáradt, lemerült, kiégett, beszürkült, mérges, morcos voltál? Ugye, hogy volt? 
Pont ezekben a helyzetekben  balzsam a lélekre, ha az ilyen megörökített pillanatokat vissza tudjuk idézni.
Várod a hidegben a vonatot,  ami természetesen késik.  Bosszús vagy és fázol. Eleged van mindenből. Mit tudsz tenni? Semmit. Várnod kell, hiszen a vonat érkeztét te nem tudod befolyásolni. Az egyetlen dolog, amin javítani tudsz a sok kellemetlen körülmény közül, a te hangulatod. Nézd meg a telefonodban, hogyan fröcskölte a gyereked a vizet nyáron a Balatonban, hogyan majszolta a lángost, a fagyit, hogyan napozott a kutya az udvaron, milyen volt a csodás lila levendula a kertedben. Ugye, hogy máris jobban érzed magad?

Ilyen egyszerű az egész. Ezek a képek felidézik az átélt boldog pillanatokat. Szembesítenek azzal, hogy nem minden olyan negatív, vagy rossz, mint ahogy azt akkor, abban a kritikus pillanatban megéled. Hajlamosak vagyunk gyakran azt érezni, hogy minden jó elkerül minket. Mindenki másnak jobb, csak nekünk ilyen bonyolult és nehéz. Lelki mélypontok mindig voltak és lesznek. Hullámzik a kedélyállapotunk, fogy az energiánk. Viszont ha saját magunknak meg tudjuk mutatni, hogy volt már jobb is, akkor talán újra hinni tudunk abban, hogy lesz is. 
Mire vársz?!?  Keresd  a pillanatnyi kincseket, örökítsd meg őket, hogy aztán újra, akár többször is beragyoghassák az életedet!

A boldogságfotókat őrizheted a telefonodban, számítógépen, - lehet egy privát mappán a munkahelyi gépedben is. Készíttess kulcstartót, egéralátétet, bögrét  egy olyan képről, amely mindig erőt ad, visszabillent, helyrerak. 

Túl rövid ez az élet ahhoz, hogy bosszúsan, keseregve éljük TÚL . És ugye te sem csak túlélni akarod???

Pongó hízeleg

 Az idei első tulipánjaim

 Szoptat a ló

 Szamos, Szentendre

Thalmeiner kávézó, Nagyszombat

 Nyúl

Rózsáim 

 London, Black Swan Pub

Kis - Duna nálunk

4 megjegyzés:

 1. Jó a bejegyzés is, meg a képek is nagyon, a szoptató ló nagyon eredeti... :-)))

  VálaszTörlés
 2. Igen valóban a fotó visszaadja azt az érzés amit akkor élünk át abban a pillanatban és ez nagyon jó!!

  VálaszTörlés
 3. általában ezért fotózunk:)))

  minden kép egy emlék (ezért olyan nehéz törölni, ha hely kell:)))))ilyen értelemben mind boldogságfotó

  VálaszTörlés