2013. május 3., péntek

Banánkenyér - egészségesebben

A recept főszereplője az a pár megmaradt, kicsit /nagyon/ barnás banán volt, amelyek a gyümölcskosárban várták a sorsukat.
A banánkenyér elkészítése nagyon egyszerű. Ez a változat is, viszont  kicsit egészségesebb a megszokottnál:

4 érett, botmixerrel pépesített banánt, egy tojást, 1 csésze barnacukrot, 100 gramm olvasztott vajat,  egy csésze réteslisztet, egy csésze teljes kiőrlésű lisztet, egy csomag sütőport összekevertem.Hozzáadtam két kanál holland kakaóport / lehet kakaó nélkül is készíteni, vagy étcsoki darabkákkal/ és egy kis vanília aromát.

A masszát kivajazott gyümölcskenyérformába öntöttem és 160-170 fokon egy órán át sütöttem.

Kihűlve fogyasztandó, vaníliás fagyival megspékelve kevésbé egészséges, de nagyon finom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése