2013. március 4., hétfő

Sajtos sonkás csiga - fél óra alatt

Ha van otthon vajas- leveles tésztád, akkor fél óra alatt  készíthetsz egy gyors ebédet, vagy finom vendégváró falatokat.
Én fagyasztott tésztát szoktam vásárolni, kiolvasztom, majd kb fél centi vastagságúra sodrom. A tésztát megkenem krémsajttal, só, bors, rá egy réteg sonka ( lehet szalámi is ), majd az egyik szélére végig olajbogyót rakok.
 
 
Az olajbogyós szélétől feltekerem a tésztát, majd kb 5 centis csigákat vágok belőle. Sütőpapír, 160-180 fok, 30-35 perc.
A csigákat ajánlom paradicsomleves, vagy burgonyakrémleves mellé. A vendégek körében is mindig nagy sikert arat.  A feltét szabadon variálható száz féle képpen, ízlés szerint.
Jó étvágyat kívánok hozzá :-)
 
 
 
 
 

4 megjegyzés:

  1. Ilyen verziót még nem próbáltam, de mennyire jó ötlet a szélére tenni az olajbogyót, és pont középre kerül. Szuper! És nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Az olajbogyó jól is mutat benne és fel is dobja. Kapribogyóval is finom lehet.

    VálaszTörlés
  3. De jó! Imádom a blogokat olvasni, mert mindig találok valami kipróbálni való finomságot. Most a Te ajánlatod a soros, mert egyszerűnek és gyorsan elkészíthetőnek tűnik.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, ha tetszik. Ez egy elronthatatlan finomság. Készítettem már egyébbként édesen is, cukor, dió és kakaó keverékével.

    VálaszTörlés