2013. március 12., kedd

Pretty woman - Micsoda nő

Pár napja láttam egy lányt. Nagyon régen ismerem már.
Nem bántásból írom ezt, de soha sem volt szép, - nem szép  az arca, nincs jó alakja. Mindig zavart és ijedt volt a tekintete, bizonytalan a hangja.
Ezek ellenére, én most egy olyan lányt láttam, aki igazán nőnek érzi magát. Nagyon csajosan volt felöltözve, a mosolyából és a szeméből látszott, hogy másképpen látja már magát. Pedig ugyanaz a lány most is.
Hogy mi van mögötte? Egyszerű. Egy olyan férfi, aki mellett tündökölhet és nő lehet. Mert ennyi csak a titok. A nőiesség, mint egy virág, kinyílik, ha fényben úszik. Nem kell hozzá szépség, csak az érzés, hogy valaki számára te vagy a NŐ.  Milyen egyszerű dolog ez, mégis egyre kevesebb NŐT látok ragyogni a FÉRFI oldalán...

5 megjegyzés:

 1. Mennyire igazad van!!! De azért reménykedjünk.:)

  VálaszTörlés
 2. Persze így is lehet, hogy egy férfi mellett tündökölhetünk igazán, de az Én véleményem kicsit más erről. Szerintem ha van férfi, ha nincs, egy nőnek önmagától is lehet tündökölni. Csak azért, mert tudja magáról, hogy Ő egy értékes, tündöklő NŐ! Az az igazi, ha magunktól nyílunk ki, és pompázunk folyamatosan, ne tegyük pasiktól függővé a nőiességünket.

  VálaszTörlés
 3. Egyet értek veled, viszont teljesen más az a tündöklés, amit magadból árasztasz és az, amikor megerősítik a nőiességedet.
  Igényesnek lenni, időt, energiát fordítani magunkra nagyon fontos. Minden ember elsősorban magának kellene, hogy tetszen. Ha az önképe rendben van, ha elfogadja és szereti önmagát, látszik rajta, hogy jól érzi magát mint nő. Ha viszont megtalálja azt a társat, aki még jobban megerősíti őt ebben, akkor ragyogni fog.

  VálaszTörlés
 4. Szerintem azért "mégis egyre kevesebb NŐT látok ragyogni a FÉRFI oldalán..", mert egyre kevesebb a FÉRFI, így csupa nagybetűvel. Márpedig igazi FÉRFI nélkül, nincs igazi Nő.
  Ahogy József Attila mondta:
  "de mi férfiak férfiak maradjunk
  és nők a nők - szabadok, kedvesek
  - s mind ember, mert az egyre kevesebb..."

  VálaszTörlés