2013. január 25., péntek

Drága dolog...

Drága dolog az egészség. Igaz, a betegség még drágább.
Egy ismerősöm és a fia betegeskednek mostanában. Az elmúlt hetekben (kb 2-3 hét alatt )  130 eurót hagytak a gyógyszertárban.
Igyekeztem erre gondolni ma, mikor 22 eurót fizettem egy kis kosárnyi bevásárlásért az üzletben. Nem volt a kosárban semmi extra, - egy adag hús, pici hal,  zöldség, gyümölcs és tejtermék.
Annyi és az, amire és amennyire a következő két napban szükség van. Nem nagy kajáláshoz, vagy lakomához, három fős étkezésekhez.
Sok ez a 22 euró. A semmiért, - ez volt az első gondolatom. De mikor újra eszembe jutott ez a beteg család, akkor tudatosult bennem, hogy nem a semmiért, hanem  az egészségünkért fizettem ki . Az pedig ér annyit ugyebár.

4 megjegyzés:

 1. Én is így vagyok ezzel, amikor bevásárolok a zöldségesnél, meg a tejpiacon. Veszek mézet, pár apróságot, és egy vagyont hagyok ott. Főleg a házi sajtokért. Néha viszont megengedjük magunknak. Novembertől január elejéig mi is rengeteg gyógyszert vettünk, sajnos nem lehetett kikerülni.
  Mostanában mindig van itthon narancs, Félixnek naponta azt facsarok tízóraira, nagyon szereti.

  VálaszTörlés
 2. Narancs és alma nálunk is. Szerencsére most kaptunk egy láda hazai almát. Sajtok mind drágák. Joghurtot is sokat eszik a lányom, de megfogadtam, tobb D... és még egy konkrét nagy márkájú joghurtnak csúfolt cuccot nem hozok haza többet, mert szerintem ezek szemetek. Most már kimondottan a kisebb, hazai készítményeket keresem, sokkal jobb a minőségük.

  VálaszTörlés
 3. Egyre drágább az élet, főleg az élelmiszer. Igaz, alig pakolsz be a kosaradba valamit itt is és már ugrott legalább 5-10ezer forint, vagy a kettő között. Ebben semmi luxus, zöldség, gyümölcs, hús és tejtermék ahogy te is írod. Azt hiszem tavasszal több mindent fogok a kertben elveteményezni.

  VálaszTörlés
 4. Bizony, mi is sokat veteményezünk idén, meg veszünk még tojótyúkot.... aranyáron van minden. a röhej nálunk egyébként az, hogy itt 350.- egy liter sima dobozos tej, a másfeles ráadásul (a zacskóst meg nevezném tejnek), 750.- a tejföl kilója, míg a városban 350.-ért vesszük, az ásványvíz is dupla áron van. Pedig ebből egyik sem luxus.
  Így aztán inkább csapok kéthetente nagybevásárlást a városban, és veszek meg mindent majdnem féláron (mert vannak tuti helyeim, ha vki BCsaba közeli lenne...) - egyetlen előnyünk, hogy házi túrót/sajtot/joghurtot itthon csinálunk, ingyen. Apa meg még örül is neki, ha tavasszal elküldjük horgászni...

  VálaszTörlés