2012. november 21., szerda

Nem vagyunk tökéletesek

Naponta építeni annak látszatát, hogy mindent megoldunk  és tökéletesek vagyunk, gyarlóság. Nem attól leszünk "szupernők", hogy az életünkben mindennel egyformán elbírunk.  Egyszerűen attól, hogy annyi szerepben kell  helyt állnunk, egyensúlyoznunk  köztünk és igyekeznünk egyfajta  folyamatosságot  és rendszert fenntartani. Mindehhez hozzátartozik az is, hogy őszinték legyünk magunkkal, lelkiismeretfurdalás nélkül. Ha  például tegnap sokáig dolgoztam és kevés időm ( és türelmem ) volt a gyerekemhez, akkor mondjam ezt ki magamnak, hogy tudjam, mit kell ma máshogy csinálnom. Máshonnét kell elvennem egy kis időt és energiát, de újra helyreáll a lelkemben az egyensúly a gyerekemmel eltöltött pillanatok miatt. Semmiképpen sem szabad viszont vádolni magunkat azért, mert  rosszabb anyák voltunk, mint amilyenek szerettünk volna lenni. Egyszerűen változtatni kell ezen az érzésen a következő napon.
Ne feledjétek, hogy minden nap, amellett, hogy újabb küzdelem és erőpróba, újabb esély is. Egy következő lehetőség arra, hogy másképpen gazdálkodjunk az időnkkel és az energiánkkal.  Másképp és nem jobban,-  mert több egyikből sem lesz.
Ezeket a dolgokat mind be kell ismerni, máskülönben egy szélmalomharc lesz az életünk, egy folytonos őrlődés amiatt, hogy nem megy minden úgy, ahogy magunktól azt elvárnánk. Ezernyi elvárás ostoroz minket nap mint nap. Időbe telik megtanulni, hogy az ember ezeket is ki tudja védeni. Nem szabad még azzal rontani a helyzeten, hogy saját magunkat békjózzuk a tökéletlenségünk miatt.

Pár fontos mondat, amelyeket néha ki kell mondani ahhoz, hogy működni tudjunk:
♥ segítséget kérek
♥ szükségem van egy kis nyugalomra
♥ néha meg kell magam jutalmaznom valamivel
♥ ez ma nem fog menni, ma más dolgom van
nem vagyok tökéletes, mert a tökéletes dolgok unalmasak


6 megjegyzés:

 1. Tudod, fejben nekem is tökéletesen működik! De mikor tenni kellene, na akkor vannak bizonytalanságok!:-)
  Szép napot Neked!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha már fejben működik, vagy csak néha beugrik hogy nem kell tökéletesnek lenni, mert senki sem ezt várja el tőlünk, akkor jó úton haladunk :-)

   Törlés
 2. Ezt elolvasom többször, nagyon jó:) köszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A saját életünk lesz szebb és fesztelenebb, ha néha így gondolkodunk.

   Törlés
 3. Tényleg én is hányszor érzem azt, hogy minden elvárásnak maximálisan eleget tegyek minden áldott nap, közben meg mikor "besokallok" kifáradok, elegem van mindenből, rájövök, hogy csak én saját magam támasztok akkora követelményeket saját magammal szemben, a környezetemben élőknek nem az a fontos, hogy mindig mindenben tökéletességre törekedjem, hanem hogy jól érezzem magam a bőrömben és harmóniát,örömet, elégedettséget sugározzak. Csak olyan hamar elfelejti ezt az ember,s aztán idegbeteg módjára hajszolja magát....Eszter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Eszter, a legkegyetlenebb rabszolgahajcsárunk általában mi magunk vagyunk.

   Törlés