2012. október 23., kedd

Tojáscsata?

Utálom, ha egy gyerekeknek szóló filmben olyan poénok vannak, mint  a tojásdobálás. A gyerekek összeszednek egy kosárnyit, aztán jól megdobálják egymást a tojásokkal. Odajön a felnőtt, szóvá teszi, hogy el akarta adni, aztán egye fene, jó buli, ő is dobálja.
Azt gondolom, hogy mindennek megvan a maga küldetése. Minden és mindenki valami okból, céllal jött, került erre a világra.  Ezért nem hagyok egy szem borsót sem a héjában, mert mindig az az érzésem, hogy micsoda gyalázat lenne, ha véletlenül is kidobnám, mikor pont azért van ezen a világon, az volt az élete értelme,  abba fektette a növény az erejét,  hogy táplálék legyen.
Ugyanezt éreztem a tojásnál is. Nem azért tojta a tyúk, hogy jó kis tojáscsatát vívjanak vele eszetlen gyerekek, felnőttek. Aztán még tévében is mutogatjuk. Okos...
 
 
 

2 megjegyzés:

  1. Én még a dinnyések tüntetését is utáltam, amikor összetörték a jó dinnyét pár éve. Tavalyelőtt legalább már csak ingyen osztogatták a tesco előtt, ha jól emlékszem. Ez sokkal úribb, ha már pocsékba megy a gazda szemszögéből, legalább van, aki örülhet neki. :o)

    VálaszTörlés
  2. Minden pazarlást utálok és elítélek. Legyen az étel, energia, bármi.

    VálaszTörlés