2012. október 31., szerda

Fűszerszüret

A havazást megelőző napon sikerült leszüretelnünk a fűszerkertünk utolsó kincseit. Most menta, citromfű, rozmaring, levendula száradnak  szépen felakasztva.
 
 
 
 
A rozmaringot grillcsirke, krumplipüré, rozmaringos - pesztós csirke, de akár főtt vagy sült burgonya készítésénél is felhasználjuk.
 

 
 
A citromfűből finom tea készül, idén viszont még a körtebefőttbe is került.
 
 
Mentatea, mentatea, mentatea.
 
Leszedtük még az utolsó szál levendulákat is, kakukkfű is maradt bőven. Levendulás porcukor mindig van bekeverve, hiszen minél tovább érik, annál finomabb, intenzívebb az íze.
Ti is betartalékoltatok már a fűszerekből télire???
 
 

1 megjegyzés: