2012. október 1., hétfő

Darált pirospaprika

Nálunk otthon minden évben készült darált pirospaprika. Csak sóval és némi olajjal volt ízesítve.
 Az idén egy nagy ládányi pirospaprikát kaptunk és dolgoztunk fel  ( köszi Zsuzsa ). Legjobban vajas kenyérrel szeretem, de minden mással  is finom.
A paprikát megmostuk, kicsumáztuk és húsdarálón ledaráltuk. Egy nagy edénybe öntöttük, majd  olajat, sót, kis cukrot, borsot és ecetet adtunk hozzá. Ezek után  kb 40 percig dinszteltük. Ekkorra a paprika megpuhult és átvette a fűszerek ízét is. 7 decis üvegekbe mertük majd dunsztoltuk.
Nem kevés munka, főleg a darálás része, de megéri a fáradoztást, mert nagyon finom friss íze van.
11 üvegnyi készült, úgyhogy bőségesen el vagyunk látva a téli napokra.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése