2012. szeptember 21., péntek

Túrós - lekváros lepény

Hát nem szép? Ugye hogy az! És finom is. Egyszerű túrós lepény, kicsit megbolondítva házi baracklekvárral. Íme a recept:
Tészta:
500 gramm rétesliszt
200 ml tej
1/2 élesztő tejben és cukorral felfuttatva
2 tojás
100 gramm vaj felolvasztva
100  gramm cukor
egy csipet só



Az élesztőt felfuttajtuk a langyos tejben egy kis cukoral, majd összedagasztjuk a többi hozzávalóval. Minimum fél órát pihentetjük a tésztát jó meleg helyen.
A megkelt tésztát szétnyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe raktjuk majd a következő "feltéttel" gazdagítjuk:
500 gramm túrót összekeverünk 500 ml tejföllel, vaníliás cukorral és egy kis reszelt citromhéjjal vagy citromaromával. Ezt egyenletesen szétterítjük a tésztán.
Habzsákba baracklekvárt töltünk, majd rácsos mintát képezve vízszintesen és merőlegesen is csíkokban lekvárt nyomunk a túróra.
30-35 percig sütjük 160 fokon.
Ajánlom mindenkinek, próbáljátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése