2012. szeptember 16., vasárnap

Heti menü - küld el az ötleted!!!

A  főzésben lehet
♥ követni a hagyományokat
♥ kreatívkodni, változatos ételeket varázsolni az asztalra
♥ tudatosan egészségesebb irányt követni.

Na de a hétköznapokon, amikor szeretnénk:
♥ gyorsat
♥ finomat
♥ a hagyományokat is követve,de  mindamellett változatosan és egészségesen főzni
.... mindezeket pedig a lehető legtakarékosabban, mégis úgy, hogy ne a minőség kárára menjen a spórolás....  akkor bizony nem árt egy kis varázstudomány!

Szóval kedves hölgyek,- segítsünk egymásnak jó és ötletes tippekkel, egy- egy  öt napos (hétfő-péntek) menütervezettel! Aztán ha ez se jön be, akkor tényleg  mehetünk a tudományért a varázstanoncok közé Rokfortba :-)


4 megjegyzés:

  1. Sose szerettem előre megtervezni egész hétre, mindig ötletszerűen főzök, spontán.Lenézek a kertbe, benézek a hűtőbe, fagyasztóba, esetleg épp a főzős blogokat járom és valamin megakadok.Így.

    VálaszTörlés
  2. Sokan viszont pont amiatt terveznek egy hétre, mert így a kiadásokat is jobban kontroll alatt tudják tartani.
    Egy másik érv a tervezés mellett az, hogy ha kevés az időd a hétköznapokon, akkor egy előre megtervezett menüsor segíthet mihamarabb letudni a feladatot és több időt tölthetsz a családoddal.

    VálaszTörlés
  3. Én sem szoktam tervezni, de inkább lustaságból, mint a spontaneitás miatt! :) Egyébként jó ötlet. Az utcán járva-kelve ebédidőben nézem, hogy a menzás éttermekben miket főznek és mennyiért. Aztán rájövök, hogy egy lencsefőzeléket virslivel mennyivel olcsóbban ki tudok hozni és nagy valószínűséggel nem csak egy vacsorára futja majd egy adagnyi árából, hanem még másnap ebédre is tudok hozni magamnak.
    Szóval ötleteket várom Én is szeretettel!
    Egyik kedvencem: gnocci tejszínes szószban.
    Két változat lehetséges: Nekem most is van lefagyasztva krumpligombóc, mert azt hétvégén szoktam csinálni nagyobb mennyiséget. Tehát elő lehet kapni és kifőzni hamar. Vagy megveszed a boltit és azt főzöd ki.
    A szósz: piríts füstölt szalonna kockákat, buríts rá egy doboz főzőtejszínt és kicsit fűszerezd be szárított vagy friss bazsalikommal. Sózni nem kell, mert a szalonna sós! Ha felforrt egyzser a tejszín, kész is ,mehet bel a gnocchi/magyarul krumpligombóc. Sok tejszín, kevés szalonna, sok gombóc..mmm...nyami!
    Cakli-pakli fél óra az egész mosogatással együtt!
    Jó étvágyat-remélem tudtam segíteni! :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, a gnocchit én is imádom. Bevallom, a tésztát úgy vásárolom a Lidlben, a hűtőpultban található. Beledobod a forrásban lévő vízbe, feljön a tetejére, egy percet vársz és kész.
    A kedvenc szószom hozzá a következő: olvasztas vajat, - tetszés szerint. Gyorsan átpirítasz benne fokhagymát, majf felöntöd főzőtejszínnel. Só, bors. Hagyod besűrűsödni, majd beledobod a kész tésztát és megszórod petrezselyem zöldjével. Isteni!!!

    Ez amolyan jutalomvacsi, nem is egészséges, nem is olcsó, viszont gyors és finom.

    VálaszTörlés