2012. szeptember 10., hétfő

Bourbon vaníliás - mézes sodó

Olyan sodót szerettem volna készíteni, amelyik egyaránt jól passzol egy nagyon de nagyon csokis sütihez és egy gyümölcsös pitéhez is.

A bourbon vaníliás - mézes sodó hozzávalói:

♥ 10 dkg porcukor
♥ egy púpozott leveseskanálnyi liszt
♥ egy bourbon vanília
♥ 2 dcl habtejszín
♥ 4 dcl tej
♥ ízlés szerint méz

A tojások sárgáját a porcukorral, mézzel, liszttel, a vanília kiszedett magvaival összekevertem, majd fokozatos keverés (habverővel) mellett hozzáadtam a tejszínt és a tejet is. A méz mennyisége tényleg attól függ, ki mennyire szeretne édes végeredményt kapni.
A masszát lassú tűzön, állandó keverés mellett szinte krém állagúra főztem, kb 15-20 perc alatt.
Mindkét sütivel sikere volt, viszont mára (egy nappal később) sokkal finomabb az íze.
Azt hiszem, ezután gyakran fogom készíteni:-)

2 megjegyzés:

  1. Ezt szívesen megkóstolnám. Nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Garantálom, hogy a látvány mellett az íz sem marad el!!! Ha sietsz, még jut is belőle:-)

    VálaszTörlés