2012. július 1., vasárnap

Rózsaszörp




A vörös, illatos rózsa  ideális a szörp készítéséhez.  Fontos, hogy a virág ne legyen permetezett.



Egy liter elkészítéséhez szükségünk van kb 30 dkg jól átmosott rózsasziromra, amelyeket egy liter vízbe teszünk, majd addig forraljuk, amíg a szirmok ki nem fehérednek (ez nagyjából öt perc a forrás idejétől számítva).



Ezután leszűrjük a szép piros levet, a szirmokat jól kinyomkodjuk a szűrőn keresztül és egy kiló cukrot adunk hozzá. Újra felforraljuk, ízlés szerint citromsót adunk hozzá. A beízesített szörpöt még fél órát főzzük, majd vagy száraz dunsztba helyezzük, vagy az üvegbe töltés és kihülés után a hűtőbe. Próbáljátok ki, nagyon finom :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése