2012. március 7., szerda

Már szerda van...

Bizony. Most volt hétvége és már szerda van. Eltelt két munkanap, pár óra múlva megkezdjük a harmadikat.  Az ember néha csak kapkodja a fejét, hogy már megint eltelt egy hét, hónap, év.
Aztán összegzi, hogy az élet csak úgy elment mellette. Mondhatja bárki, hogy a munka nemesít és bizonyos tekintetben biztosan van is benne valami, de az egész élet semmit se ér, ha magunkkal, a lelkünkkel nem foglalkozunk. Akinek van családja, tudja, hogy a mi lelki vagy érzelmi állapotunk kihat a családra, néha még az ételek ízére is, mindenre. Ezért fontos, hogy a hétköznapokban is találjunk valamit, akár egy fél órát, ami csak a miénk és rólunk szól.
Hogy mit csináljunk?
Reggelizzünk meg úgy, ahogy máskor nem tudunk. Szépen kitálalva, ünnepien.
Kávézzunk élvezettel, lassan, megadva a módját.
Olvassunk egy jó könyvet, akár napi fél órában csak. Ne feldjük, az olvasás nagyon jó kondiban tartja az agyat, ráadásul egy érdekes  olvasmány új világokat  tud megnyitni előttünk.
Vegyünk magunknak egy apróságot. Kis meglepit, lehet az a kedvenc csokink, vagy egy csinos színes sál. (Én egy kis csomag Mozart golyót kaptam magamtól). Ne várjunk a férfiakra, vegyünk magunknak virágot. Elég egy kis cserép tavaszi virág.
Torna, futás, kozmetikus, fodrász, séta, egy nagy kád forró víz illóolajakkal  .... ezer módja van annak, hogy egy fél óra, esetleg több csak rólunk szóljon és új erővel töltsön fel minket.
Még egy fontos erőforrás a végére: a barátnők. Azok, akikkel sok közös élmény köt össze minket. Olyanok, akiket ha megláttok, eszetekbe jutnak az iskolás évek, vagy azok, amikor még nem családos anyák voltatok. Higyjétek el, nekik biztosan ugyanolyan jól esne, ha néha meglepnétek őket egy látogatással. Nos, mire vártok?  Itt az idő egy villámlátogatásra !!!


Szép napot mindenkinek:-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése