2012. február 19., vasárnap

Újabb tavaszváró

Természetesen a már említett muskátlin kívül más virággal is igyekszünk megteremteni a tavasz illúzióját.


Az első volt a sorban a játszint. Mint mindig. Bódító illat, ez szerintem a legnagyobb tavaszvágyfokozó, amely csak  létezhet.


Sorban a következő a nárcisz volt, amelyet még lefotózni sem sikerült, olyan korán elszáradt. Azt gondolom, ebben közrejátszhatott a bevásárlóközpontok kellemesnek nem mondható klímája, a raktárakéról nem is beszélve, ahonnét ez a virág hozzám került.

Ha tavasz, akkor friss fűszernövények. Annak, aki megszokta a használatukat, illatukat, bizonyára nem kell magyaráznom, mekkora a különbség a friss és szárított fűszerek között.  Azoknak, akiknek még nem volt eddig saját, akár mini fűszerkertjük, itt az ideális időpont, hogy belevágjanak! Ha nem rendelkezne valaki udvarral, kerttel, a fűszerek nagy része nagyon jól termeszthető a konyhaablakban is. Nálunk bazsalikom, kakukkfű vásároltként, míg rozmaring, petrezselyem saját ültetésként került a konyhaablakba.És végül az egyik legcsodásabb - a rózsa!!! Azt hiszem, ez a fotó kommentárt sem igényel. Legfejjebb talán annyit, hogy az egyébbként a Lidlben vásárolt, magas szárú rózsát kicsit megtámogattam, mert az egyik ága nagyon nehéz volt. Amíg  virágzik,  nem fogom átültetni, de addig is kapott  egy  jó tápozást. Tavasszal, az átültetés után viszont már költözik is  ki  a bejárati ajtóhoz a lépcsőre. Ott sok a napfény, viszont elég védett hely is ez egyben.Ti is várjátok a tavaszt?
...

Szerintem igen :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése