2012. február 21., kedd

Könyvmoly - I.

A könyvmoly sorozatban időről időre bemutatom azokat a könyveket, amelyeken éppen rágom át magam :-)


 
Ma ez négy könyvet jelent, amelyekkel kitöltöm az értékes szabad perceket, - legyen az hajnalban, este, buszban, szünetben. Ha jó könyv van a kezemben, képes vagyok egy nap alatt elolvasni, volt már olyan is, hogy két órát aludtam az éjjel, mert reggelre el akartam olvasni egy könyvet.

Nézzük tehát a könyveket:

1) Mathew Fort -Ennivaló Itália
 Ezt a könyvet nyár óta olvasom. Nagyon érdekes, de nagyon nehéz is amiatt hogy rengeteg információt tartalmaz. A könyv írója, egy középkorú angol úriember gondolt egyet, felpattant egy kismotorra és kirándult egy nagyot Calabria, Nápoly, a Vespák, Ancona, Ferrara, Torontó vidékét érintve.
Uti élményeit gasztronómiai és történelmi információkkal bőven megfűszerezi, emiatt is olvasom a könyvet lassan, - nehezebben emésztem meg :-)

2) Denisa Ogino - Sushi v dushi
A besztercebányai lány tíz évig élt Japánban, ahová hosztesszként került, majd tanárként, japán feleségként és anyaként élt tovább.
Ez a könyv az átélt élmények leírásán keresztül betekintést ad a japán családok életébe, a japán szokásokba, hagyományokba. Érdekes olvasni a japánok mentalitásáról. Felettébb. Többet nem árulok el. Könnyű olvasmány, pár kellemes este alatt letudható.


3) Mirelle Guliano - A francia nők nem híznak
Akinek volt már lehetősége átélni pár csodás napot Franciaországban, bizonyára elismerően vall a francia nők különleges stílusáról. Engem az ott átéltek vezettek el oda, hogy a francia elegancia kifejezést többé ne az öltözködési, hanem az életstílusra értsem.

4) Ondřej Michálek - Moje první francouzština
Nyelvkönyv kezdőknek. Az ok? Mert nyelvet tanulni hasznos  és a legjobb agytréning is egyben.

Nos, ti mi jót és érdekeset olvastok???
Várom az ajánlásokat :-)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése