2012. február 19., vasárnap

Családi pénzügyminiszter - bevezető

A Családi pénzügyminiszter sorozatot azzal a célzattal szeretném elindítani, hogy bizonyos időszakonként megtárgyaljunk egy-egy olyan pénzügyi témát, amely minden családot érint(het).
A  jövőben szólunk majd pár szót a hitelekről, biztosításokról, spórolásokról. Nem szeretnék senkinek sem szakmai tanácsokat adni, mivel csak a nagyvállalati hitelezés kérdésében vagyok igazán jártas az utóbbi években. A bejegyzésekben igyekszem majd inkább javaslatokat közzétenni azzal kapcsolatban, hogyan tudjuk lecsökkenteni hiteleink kamatát, melyik célra milyen hitelterméket igényeljünk, hogyan tudjuk lecsökkenteni a fizetett banki illetékeket, biztosításaink díját.


Érintjük majd a családi költségvetés tervezésének témáját, azt, hogyan lehet pontosan nyomon követni a kiadásainkat, beosztani azt, amiből ki kell húznunk a következő fizetésig.
Igyekszem majd pár ötletet közzétenni, amelyekkel értékes eurók maradhatnak meg  a zsebünkben. Mindezeket nem szakemberként, hanem egyszerű családi pénzügyesként, kicsit kiegészítve a nagyjából 13 éves banki tapasztalatommal.
Ennyi lenne a bevezető, - bízom benne, hogy néhányatoknak segíteni tudok tisztábban látni ezt a kérdéskört.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése