2012. január 15., vasárnap

Keresd a pici csodákat!!!

A legtöbb ember az egész heti robot után a hétvégi két naptól várja a feltöltődést, a pihenést.
Ugyanez a két nap áll a rendelkezésünkre  takarításra, főzésre, mosásra, gyerekekkel közös játékra, ... és még sorolhatnám.
Reális tehát az elvárás, hogy ez a 48 óra fog kikapcsolódást és új energiákat  hozni az életünkbe? Azt gondolom nem.  Ideje lenne a hét hét napját egyformán látni. Ne dolgos hét napnak, hanem hét olyan napnak, amely során bármelyik pillanatban megélhetünk valami szépet, inspirálót, csodásat.
Én a saját  hetem legnagyobb csodájának ezennek kikiáltom azt a gyönyörűen illatozó játcintot, amely most is itt pompázik előttem :-)
Köszönet érte...


2 megjegyzés:

  1. igy van..." hét olyan napnak, amely során bármelyik pillanatban megélhetünk valami szépet, inspirálót, csodásat." tetszik ez a hozzáállás. Igy kell ezt :) mindig pozitivan.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem az elején tudatosan, szinte kényszeresen kell keresni a mindennapi apróságokat. Azokat, amelyek felett egyébbként lehet hogy átsiklanánk. Meg kell tanulnunk észrevenni őket. Nagyjából egy hét után az ember látásmódja megváltozik, már automatikusan észreveszi a a szépet, a jót, az inspirálót.

    VálaszTörlés