2011. december 2., péntek

Szociális szépségszalon - JOSÉPHINE - POUR LA BEAUTÉ DES FEMMES

A magyar Marie Claire novemberi számában olvastam egy nagyon érdekes ciket. Egy párizsi szépségszalont  mutatot be, amely mint szociális szépségszalon nyújtja  a büszkeség,nőiesség és szépség lehetőségét olyan nőknek, akik a társadalom perifériájára kerültek. A szalon alapítója egy sikeres francia fodrásznő, aki nem megfeledkezve hányatott sorsáról, szeretett volna segíteni más nehéz sorsú nőkön. A szalon jelképesnek mondható három eurós díjért  kínálja fodrászai, sminkesei, stylistjai, manikűrösei szolgáltatásait. A betérő hölgyeket szociális munkás és pszichológus is segíti. Felkészítik őket a munkahelyi meghallgatásokra és még a találkozóra megfelelő ruhákat is kikölcsönözhetik az alkalomra.
A szalonban dolgozók nagy része  ingyenesen végzi a munkáját, heti pár órában segítséget nyújtva ezzel a saját  lehetőségein  keresztül.  A szalon bérleti díjához szükséges összeg nagy részét a szalon vezetői pályázatok útján nyerik el. A felhasznált termékeket francia kozmetikai márkák nyújtják számukra, míg a kikölcsönzött ruhák francia divatházak alkotásai. Számomra rendkívüli ez a kezdeményezés és a hozzá nevüket adó  sikeres cégek hosszú listája is azt bizonyítja, ők is méltónak tartják az ötletet ahhoz  hogy támogassák.
Az egész gondolatban talán az tetszik a legjobban, hogy fontosnak tartja, - egy nő minden társadalmi helyzetben szeretne nő maradni és szép lenni. Mert gondolják sokan hogy ez csupán hiúság, de az, ahogy látjuk magunkat, befolyásolja azt is, ahogyan mások látnak minket. Ennek pedig egy olyan életfázisban, amikor egy sikeres munkamegbeszélésen a család további exisztenciája múlik, nagyon is fontos.Nem beszélve az elveszett vagy megtiport  önbecsülés visszanyerésének  esélyéről, amely nélkülöző, éhező, családjukat elvesztő vagy nemi erőszakot elszenvedett nők esetében igen is fontos dolog.
                              A szalon indulásáról, történetéről bővebben a Marie Clairben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése